Art U Need: An Outdoor Revolution
Lucy Harrison’s Rendezvous Club: March 2007


The March theme was Romance (suggested by Andrew Jackson). The maps contained locations related to romantic encounters as contributed by Canvey residents.

The group walked around Canvey Heights as usual despite the rain and wind, and then around the sea wall at the edge of Canvey Heights to the north. They then continued down the steps at Brandenberg Road / Kellington Road, the point at which Princess Margaret had once been driven up the road, had climbed the steps and had looked over the creek. (see below) Residents estimated that she had stood at this point for between 10 and 30 seconds before leaving. They then walked down Hindles Road past the old blue 'Greenfields' shopfront, visited Bob 'The Brush' in his studio on Rainbow Road and saw the signs he has made as part of the project. By 3.45pm the group were soaked, and finished for a drink in the Oysterfleet, where the rota for residents' hosting of the club was started.

home

 

The Rendezvous Club is the first part of Lucy Harrison’s project as part of ‘Art U Need’ on Canvey Island and is a celebration of shared open spaces on the island, which along with neighbouring Benfleet has the highest rate of owner occupation in the UK. The club will meet at 2pm on the first Sunday of every month at the gates of Canvey Heights Country Park, Creek Road, Canvey Island, Essex. Although called a club, there are no membership restrictions, and residents, new arrivals and visitors are invited to partake in walks, conversation and enjoyment of the views over the Thames Estuary. Membership cards will be provided. In case of bad weather the club may retire to a nearby hostelry.
‘Art U Need: An Outdoor Revolution’, curated by renegade artist Bob & Roberta Smith, is galvanising communities to regenerate neglected open spaces in the Thames Gateway.
The Rendezvous Club is called after a social club on Canvey Island which was burnt down in the 1930s. Canvey Heights Country Park was opened 2 years ago and was constructed by capping a former landfill site.